Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Anne Sütü ve Emzirme Politikamız
Yenidoğan Yoğun Bakım Üniteleri için bebeklerin anne sütü almalarını teşvik eden yazılı bir politika oluşturulmuş ve yoğun bakımımıza asılmıştır.
Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitelerinde çalışan tüm sağlık personeli anne sütü ve emzirme danışmanlık eğitimini almakta ve bu danışmanlığı verebilme becerisine sahip olmaktır.
Anneler emzirmenin yararları ve yöntemleri, emzirmenin nasıl olacağı, bebeklerinden ayrı kaldıkları durumlarda sütün salgılanmasını nasıl sürdürebilecekleri, memenin sağılması, sütün saklama koşulları hakkında bilgilendirilmektedir.
Bebek doğduktan sonra eğer emzirilemiyorsa ilk 6 saat içinde annenin memelerinin sağılması ve takiben 2-3 saatte bir tekrar edilerek sütün üretimi için memelere gerekli uyarı sağlanmaktadır.
Tıbben gerekli olmadıkça ( annenin olmaması ya da anne sütünün kontrendike olduğu durumlar ) yoğun bakımda tedavi gören bebeklere kendi annesinin sütü verilmektedir. Anne memesini alamayacak bebeklerde beslenme kap, enjektör veya nazogastrik sonda ile yapılmaktadır. Anne sütünün yetersiz olduğu durumlarda emzirme destekleyicileri ile relaktasyon sağlanmaktadır.
Serviste anne, bebek birlikteliği için uygun koşullar sağlanmaktadır.
Anne bebek olabildiğince ten tene temas etmekte, kanguru bakımına önem verilmekte, teknik aracılar ve ayrıntılar azaltılmaktadır.
Birimde Bebek Formüllerinin Pazarlanması ile ilgili Uluslararası Yasa benimsenmiş ve uygulanmaktadır.